ویژگی ضد دیابتی گیاه گلپر

گیاه گلپر از دسته گیاهان دارویی بوده که علاوه بر ارزش خوراکی که دارد در طب سنتی و صنعت داروسازی نیز از آن استفاده‌های فراوانی میشود. این گیاه دارای مواد معطر مخصوص و مرکب از صمغ‌‌های مختلف است. جوانه‌‌ها، ساقه‌‌ها و غنچه‌های نورسته آن بیشتر مورد استفاده قرار می‌‌گیرند. دانه‌های خشک این گیاه معطر است که همراه با اغذیه و به عنوان ادویه مصرف عمومی‌دارد.

خواص گلپر شامل خاصیت ضد نفخ، رفع سوء‌هاضمه، دفع کننده باد و نفخ شکم و کمک به درمان خانگی سکسکهاست. همچنین از این گیاه در صنعت به عنوان طعم‌دهنده در صنایع غذایی و دارویی، دهان شویه‌ها، معطر کننده صابون و خمیر دندان و عامل ضد نفخ در مصارف دارویی استفاده میشود.  اخیراً محققان به این نتیجه رسیده اند که این گیاه پتانسیل کاربردهای درمانی جدیدی در آینده دارد.

گلپر گیاهی است معطر که می‌ توان از تمام بخش های آن در صنعت غذا و دارو استفاده کرد. گلپر گیاهی است که بیشتر در نقاط مرتفع کوهستان های ایران و نقاط دیگر می روید، با ریشه های ضخیم و برگ های کاملا بریده که پیشینیان برای آن خواص بسیاری شمرده اند، از جمله اینکه موجب نیروی بدن می شود ولی متاسفانه زیاد مورد توجه قرار نگرفته است.

این گیاه، خواص ضد التهابی مشخصی دارد. بنابراین برای درمان بیماری هایی مانند ورم مفاصل و نقرس مفید است. اینها التهاب مفاصل استخوان هستند و می توانند باعث درد شدید شوند. با کاهش تورم, درد در بیماران ورم مفاصل و نقرس کاهش می یابد.

2. خواص ضد درد گلپر:

بررسی هایی بر روی خواص ضد دردی این گیاه انجام شد. استفاده از این گیاه، برای درمان زخم های پوستی توصیه می شود. کاربرد عصاره گیاه روی زخم ها، به ضد عفونی کردن آن ها و جلوگیری از گسترش آن ها کمک میکند.

3. تاثیر گلپر بر بیماری های عروق کرونری:

مطالعه سطوح چربی در گروه هایی از بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونر، نشان داد که پس از تجویز عصاره گلپر, میزان تری گلیسرید سرم خونی در گروه بیماران کاهش معنی داری پیدا میکند. مطالعات کوتاه مدت به هیچ بهبود قابل توجهی اشاره نکردند. شما می توانید مکمل دوره های طولانی مدت گلپر را مصرف کنید و ببینید که آیا تفاوتی ایجاد می کند یا خیر.

4. گیاه گلپر برای درمان بیماری های قارچی:

یکی از بیماری های شایع قارچی، کف پای ورزش کاران است. این بیماری عمدتاً در افراد با سیستم دفاعی ضعیف رخ می دهد، همچنین در صورتی رخ می دهد که فرد دیابت و یا تحت درمان سرطان قرار داشته باشد. از این گونه گل کوهی در منطقه آسیب دیده استفاده کنید. بگذارید خشک شود. این کار را دو بار در روز انجام دهید تا اینکه عفونت درمان شود.

5. خواص ضد میکروبی گلپر:

خواص ضد میکروبی اش به توقف رشد میکروارگانیسم ها کمک می کند. برای مثال، آنتی بیوتیک ها به جلوگیری از رشد باکتری ها کمک می کنند. می توانید از عصاره گلپر به عنوان آنتی بیوتیک نیز استفاده کنید. این محلول را در مکان هایی که میکرو ارگانیسم ها رشد می کنند، بزنید.

6. لیپید:

مطالعه پروفایل لیپید نشان می دهد که استفاده از عصاره گلپر ایرانی در بهبود سلامت بیماران قلبی مفید است.

7. گلپر موثر در درمان تشنج:

این گیاه در درمان تشنج بسیار موثر است. به دلیل حضور تریترپنس، ترپنوئیدها و آلکالوئیدها در این گیاه، درمان اولیه ای را برای جلوگیری از تشنج و کنترل کردن آن است. داشتن یک شیشه انفوزیون ساخته شده از برگ این گیاه کمک خواهد کرد که فرکانس تشنج را پایین بیاورید.

8. ویژگی های ایمن سازی گیاه گلپر:

برخی از خواص گلپر ویژگی های ایمن سازی گلپر مانند سرکوب تکثیر سلولی T، اتمام و سرکوب تکثیر سلولی B برای کنترل بازسازی بافت عضله، استخوان و غضروف مفید هستند. می توانید از بیماری های دستگاه ایمنی مثل آرتریت روماتوئید وگرافت – در مقابل – میزبان و سپسیس استفاده کنید. هم چنین برای ژن درمانی هم مفید است. برای درمان موثر از عصاره اش استفاده کنید.

9. ناباروری:

گلپر ایرانی برای بررسی اثر آن بر فولیکولوژنز و بافت تخمدان مورد بررسی قرار گرفته است، مطالعات نشان می دهد که عصاره این گیاه می تواند اثر مهاری بر فولیکولوژنز داشته باشد. بنابراین استفاده از عصاره گلپر می تواند باعث بروز نازایی در زنان شود.

10. ضد کاندیدایی:

هنگامی که عصاره این گیاه فعالیت ضدمیکروبی خوبی دارد، قارچ کاندیدا به دلیل حضور مخمر رشد می کند. معمولاً، باکتری های لاکتوباسیلوس رشد مخمر را کنترل می کنند. اگر این اتفاق نیافتد، باید از عصاره گلپر ایرانی برای پایین آوردن عفونت کاندیدا استفاده کنید.

11. ویژگی ضد دیابتی گیاه گلپر:

استفاده از عصاره گلپر در ایجاد کاهش علائم دیابتی ها کمک می کند.
دو عامل اصلی ریسک، عبارتند از:هیپرتریگلیسریدمیا و هیپوکلسترولمی برای دیابت.
شایع ترین بیماری ها، عبارتند از:آترواسکلروز و بیماری عروق کرونر.
این مشکلات پس از بروز دیابت در بیمار رخ می دهد.
استفاده از عصاره گلپر به کاهش این عوامل خطر کمک می کند.

مضرات 

مصرف بیش از ۲ گرم گلپر در روز در دوران بارداری به خصوص ۳ ماهه اول جایز نیست زیرا باعث «سقط جنین» می‌شود.
 گاهی مصرف گلپر در افراد گرم مزاج باعث سردرد می‌شود، در این صورت می‌توانند گلاب بو کنند تا سردردشان رفع شود.

Leave a comment